2020-07-30 10:08:58• hírek • Szatmár.ro

Földutakat aszfaltoznak

Két, eddig soha nem modernizált földút korszerűsítését kezdjük el, melyek egy szélesebb volumenű infrastrukturális projekt részét képezik, melyben már felújítottuk a Szatmárhegy–Résztelek közötti útszakaszt – számolt be a hírről Facebook-oldalán Szatmár Megye Tanácsa.

Az idézett forrás szerint a korszerűsítés nemcsak az Erdődhegy környéki szőlőtermesztő vidék turizmusára lesz jó hatással, hanem egy újabb bejáratot biztosít a Bükkalja vidékéhez. Az első, 6,1 kilométeres szakaszt az Erdőd és Szatmárhegy közötti részt teszi ki, míg a második 6,3 kilométeres szakasz Ivácskó és Szamoskrassó között fekszik. Az említett földutakat a munkálatok során szerkezetileg is felújítják és 6,5 méterre szélesítik, valamint elkészítik a vízelvezető árkokat, az ingatlanok előtti bejárókat, a hidakat és a biztonsági szalagkorlátot is, illetve az útburkolati jeleket is felfestik.


A Szatmár Megyei Tanács szerdán adta át a kivitelezőnek (a SOCIETATEA DE CONSTRUCȚII NAPOCA Rt, OPERES Kft és EUROCERAD INTERNATIONAL Kft alkotta konzorciumnak) a két műveleti területet, a korszerűsítési munkálatok kivitelezési ideje 20 hónap. A munkálatok költsége 28,8 millió lej plusz áfa.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: